6 leiripäivää takana, 2 edessä

 In Media

Viimeinen kokonainen leiripäivä Satahangalla on alkanut ja perinteisen ohjelman lisäksi illalla luvassa on päättäjäiset. Leirielämää on kestänyt jo 6 päivää ja tekemistä on riittänyt päivästä toiseen.

”Hienointa leirillä on ollut nähdä miten nuoret ottavat heille rakennetun oppimisympäristön haltuun. Järjestetystä ohjelmasta nautitaan täysillä ja lisäksi nuoret keksivät monenlaista itse tehtyä ja omaehtoista toimintaa, joka on osoitus heidän luovuudestaan ja hyvästä fiiliksestä. Leirin ohjelma on saanut kiitosta monipuolisuudestaan ja tekijät ovat olleet hyvällä asenteella liikkeellä. Ylpeästi voi sanoa, että tämä on meripartiota parhaimmillaan!” Iloitsee Viljami Hätönen, toinen leirijohtajista.

Perjantaina leirin vierailupäivä sujui aurinkoisissa tunnelmissa. Erityisesti vierailijoita kiinnosti leirin alukset sekä yhteistyökumppanien esittelypisteet. Päivän päätteeksi kokoonnuttiin suurelle iltanuotiolle, joka alkoi kahden ilmavoimien Hawk-suihkukoneen ylilennolla. Ohjelmassa oli lisäksi mm. stand up-koomikko Eva Agge, joka hauskuutti leiriläisiä partioteemaisella esityksellään. Illalla leirin johtajaikäiset osallistujat pääsivät johtajakahvilassa kuuntelemaan Onnenpyörä-sarjasta tutuksi tulleen Janne Porkan komiikkaa.

Lauantai oli jälleen perinteinen leiripäivä, jolloin leiriläiset kiersivät ohjelmissa ja aluksilla. Merihuoltolahdessa valittavissa on 4 erilaista toimintapistettä. Koneohjelmassa tutustutaan moottorien toimintaan ja opetellaan monenlaisia huoltotoimenpiteitä. Purjeneulonnassa neulotaan kankaisia ruokailuvälinepusseja ja köysiohjelmassa köydestä tehtiin pieniä fendareita, eli veneen ja laiturin väliin laitettavia hankaussuojia. Sähköpisteessä tehtiin itse kolvaamalla vedenkestäviä lamppuja, joita voidaan käyttää esim. morsetukseen.

Vielä tänään ohjelma-alueet ovat toiminnassa normaalisti ja alukset liikkuvat. Nyt jos koskaan kannattaa suunnata kohti aurinkoista Rönnäsiä!

Suomen partiolaisten Satahanka-meripartioleiriä vietetään 30.7.-6.8.2018 Loviisan Rönnäsissä. Osallistujia leirillä on kaikkiaan n.1350, Leiriläiset ovat pääosin 12-17-vuotitaita, ja sitä vanhemmat mahdollistavat leirin erilaisissa pesteissä. Leirillä on myös lähes kaikki partiolaisten käytössä olevat alukset, yhteensä 31 kappaletta. Satahangasta lisää voit lukea tapahtuman nettisivuilta, mm. aiemmat mediatiedotteet löydät täältä; https://satahanka.fi/medialle/

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan leiriin paikan päälle vielä tänään sunnuntaina 5.8. Meillä on tarjota opastettua ohjelmaa, tietoja ja taitoja, suuria partioaluksia ja vaikka mitä muuta! Jos haluat tietää lisää, ota yhteyttä +358 45 1107395 tai sähköpostitse anssi.nieminen@partio.fi. Käyntiosoite Museotie 1, Loviisa.

Recent Posts
Ota yhteyttä

Kysymyksiä?