Isot, suuret alukset

 In Loiske, Uutiset

Pääsin tiistaiaamuna ensimmäistä kertaa elämässäni purjehtimaan. Heti aluksi leiriläiset jaettiin ryhmiin ja ryhmät ohjattiin erilaisiin aluksiin. Itse pääsin TMX nimiseen purjeveneeseen kaverini kanssa. Veneen miehistö oli mukava, kuten myös ryhmä johon pääsin. Tulimme heti laiturista päästyämme hyvin toimeen ja vesille päästiin ongelmitta.

Ensimmäiseksi kannella istuessamme meille jaettiin tiettyjä työtehtäviä. Jotkut vaihtoivat purjetta ja esimerkiksi ystäväni pääsi ruoriin ohjaamaan. Itse sain käteeni kartan ja tehtävänäni oli huolehtia että pysymme oikealla reitillä. Tehtäväni tuntui suhteellisen helpolta, vaikka aluksi vähän jännittikin. Puolessa välissä matkaa sain kuitenkin laskea kartan pois ja valmistaa kanarisottoa heiluvassa veneen keittiössä.  

Isoissa aalloissa seilaaminen oli ensikertalaiseksi aikamoinen kokemus. Puomiin en onneksi  yltänyt lyömään päätäni, sillä pituutta minulle ei kauhean paljon ole suotu. Tietyin aikavälein tuli hetkiä jolloin luulin lentäväni laidan yli. Kyydissä kuitenkin pysyttiin ja kenelläkään ei tullut pelastusliiveille käyttöä.  

Ruuan jälkeen lähdimme suuntaamaan takaisin kohti laituria. Jouduimme kuitenkin hetken aikaa odottamaan omaa vuoroamme laiturin läheisyydessä. Jännittävät hetket tulivat, kun laitoimme veneen keulaa poijuun kiinni. Kaikki kuitenkin sujui hyvin ja pääsimme turvallisesti laituriin. Viimeisenä vuorossa oli kiitokset ja heipat, jonka jälkeen suuntasimme uudelleen syömään.

Ennen leirille tuloa olin hieman huolissani, miten ensimmäinen purjehdukseni tulee sujumaan. Olin aikaisemmin kuullut kavereilta tarinoita heidän purjehdusreissuistaan, mutta itselläni ei ollut minkäänlaista kokemusta. Yllätyin kuitenkin positiivisesti ja kokonaisfiilis on todella hyvä. En malta odottaa seuraavaa kertaa! 

Teksti: Aino Nousiainen 

Kuva: Aapo Rainio


Recent Posts
Ota yhteyttä

Kysymyksiä?