Satahangan kalastajakylät

Satahangalla on viisi kalastajakylää, jotka koostuvat leirilippukunnista. Kalastajakylien lisäksi Satahangalta löytyy perheleiri Saltkråkan.

Kabböle

Kabbölen kalastajakylä on syntynyt vuonna 1906 virolaisten kalastajien muuttaessa sinne parempien kalastusvesien perässä. Aluksi kyläyhteisö oli täysin vironkielinen, mutta sittemmin se on sulautunut osaksi alueen ruotsinkielistä valtaväestöä. Kesällä Kabbölessä kuulee kuitenkin usein myös suomen kieltä, sillä sinne rantautuu kalastajia Hämeestä, Kymenlaaksosta ja Pääkaupunkiseudulta. Kalastajakylä on siis värikäs yhteisö, ja sitä kuvaa kyläläisten käyttämä keltainen huivi.

”Joukkoomme mahtuu jokainen,
Kallioantura ja Nahkiainen.
Särki saa laiskan Lahnankin mukaan.
Hauskuudesta ei jää paitsi kukaan.
Kab-kab-kab-Kabböle!”

Kyläpäällikkö: Laura Pietilä, Näsijärven Kipinät ja Liekkitytöt.

Idlax

Idlaxin historia ulottuu kauas muinaiselle keskiajalle. Kylässä elettiin ylhäistä kartanoelämää ja tehtiin ennakkoluulottomia kokeiluja, yritettiin jopa kuivata suolaa merivedestä. Elämä kylässä on edelleen ennakkoluulotonta ja kokeilunhaluista, kun nykyiset asukkaat järvi-suomalaisine juurineen tuovat siihen mausteensa. Idlaxin asukkaat tunnistaa positiivisesta mielestä ja rennosta fiiliksestä sekä punaisesta huivista.

”Vuokkokala, Norssi ja Made,
Järvi-Suomen tähtisade.
Auringon paiste ja meri niin kirkas,
mansikkapaikkamme, mahtava Idlax!”

Kyläpäällikkö: Mirva Liukko, Vihtavuoren Visaiset

Malmsby

Malmsbyn moninainen ja värikäs historia ulottuu rautakaudelle asti, jolloin kylässä elettiin aktiivista ja työntäyteistä kalastajaelämää. Nykyisin elämänmeno kylässä on rauhoittunut, sillä sen motto ”Leppoisa elämä – rennot ihmiset” on houkutellut paikalle uudisasukkaita varsinkin Turun seudulta. Malsbyn asukkaat tunnistaa aurinkoisesta olemuksesta ja letkeästä menosta sekä sinisestä huivista.

”On leiriarki leppoisaa,
ei hötkyilemään meitä saa.
Hyvä meno on letkeyden syytä.
Katsokaa sinistä Malmsbytä!

Kyläpäällikkö:  Laura Tiittanen, Kiteen Rajasamoojat

Edesby

Vain parin pienen kalastajamökin ympärille kasvaneesta Edesbystä ei tee mieli lähteä kuin hauki rannasta. Kateuskaan ei vie kaloja vedestä, sillä elämänmeno on rentoa, mutta reipasta. Mikäli olet oikein onnekas, saatat löytää kylästä myös erittäin harvinaisen Edespythonin, jota tavataan vain Edesbyssä.

”Vihreässä Edesbyssä
jokainen on tosi ässä,
Satahanka raikumaan:
Edesbyssä osataan!”

Kyläpäällikkö:  Olivia Pohjanoksa, Jokilaakson Ravut

Laby

Välkommen till Laby! Labyn oranssi väri kuvaa juustoa, josta kylän kartano on kuuluisa. Kylän nimen La-osa tulee miehennimestä Lave.

”Labylabylaby
labylabylaby
Salt ost från Laby!”

Kyläpäällikkö:  Juha ”Jiivee” Virtanen, Kirkkonummen Metsänkävijät

Perheleiri Saltkråkan

Perheleirissä seikkaillaan Saariston Lasten kanssa Saltkråkanin saarella.  Saltkråkanissa sattuu ja tapahtuu päivittäin. Sudenpennut ja seikkailijat toteuttavat leirillä osin omia ohjelmiaan, ja osa ohjelmasta tapahtuu perheleirissä yhdessä kaikkien kanssa. Jännityksellä odotamme, mitä kaikkea Saltråkanissa opimmekaan leirin aikana!

”Huutaa, nauraa, touhuaa
aamusta iltaan toimissaan.
Saltkråkan!”

Saltkråkanin laulu on kaikille tuttu:
Viisi varista
Istui aidalla
Saltråkan seilaa, Saltkråkan seilaa
Yksi lensi pois.

Kyläpäälliköt:
Anna Alhoke, Ahjopartio
Tiia Hintsa, Harjun Partiotytöt ja Puula-Partio
Outi ”Onska” Ylinen,  Merihaukat, Kuilun Kulkijat ja Karhulan Kanttarellit

Ota yhteyttä

Kysymyksiä?