Kolmas leiripäivä alkaa ja leiriarki rullaa

 In Media

Satahanka on käynnistynyt toden teolla ja kolmas leiripäivä on alkamassa.  Maanantaipäivä kului telttoja pystyttäen, viimeisiä leirivalmisteluja tehden ja aluksia satamaan sovittaen. Illalla koko leiri kokoontui ensimmäistä kertaa avajaisten merkeissä, missä päästiin mm. laulamaan Satahangan perinteinen leirilaulu ja kuulemaan tšekkiläisten osallistujien terveiset. Myös leirinjohtajat, Aino Pohjanvirta ja Viljami Hätönen, kertoivat omat terveisensä leiriläisille.

Tiistaiaamuna osallistujat suuntasivat ohjelma-alueille, osa aluksille ja vanhemmat leiriläiset omiin ”leirinaikaisiin työpaikkoihinsa” eli pesteihinsä.  Jokaisessa ohjelmassa aktiviteetit on jaettu kolmeen eri taitotasoon, joista leiriläinen voi itse valita sopivimman.  Leirin vesilahdessa osallistuvat jakaantuvat kolmeen eri pisteeseen. Meripelastuksessa leiriläiset pääsevät harjoittelemaan monia merenkulkijalle tärkeitä taitoja, mikäli merihätä iskee vesillä. Melonnassa vesille lähdetään kanooteilla ja sup-laudoilla. Jollailussa nimensä mukaisesti purjehditaan pienemmillä jollilla.

Leiritunnelmaa osallistujille jakaa päivittäin leirilehti Loiske.

”Loiskeessa julkaistaan juttuja leirin ohjelmista, haastatteluja sekä hienoa sarjakuvaa, jota yksi lehden toimittajista piirtää. Lehdessä esitellään myös leirin osa-alueita turvasta keittiöön ja leirinjohtoon. Leirilehden avulla osallistujat voivat palata leirin muistoihin myös jälkeenpäin,” kertoo leirilehden päätoimittaja Saija Angerman.

Nyt leiri on kuitenkin vasta aluillaan ja monipuolista ohjelmaa on luvassa aina ensi maanantaihin asti.

Suomen partiolaisten Satahanka XIII-meripartioleiriä vietetään 30.7.-6.8.2018 Loviisan Rönnäsissä. Osallistujia leirillä on kaikkiaan n.1350. Leiriläiset ovat pääosin 12-17-vuotitaita, ja sitä vanhemmat mahdollistavat leirin erilaisissa pesteissä. Leirillä on myös lähes kaikki partiolaisten käytössä olevat alukset, yhteensä 31 kappaletta. Satahangasta lisää voit lukea tapahtuman nettisivuilta, mm. aiemmat mediatiedotteet löydät täältä; https://satahanka.fi/medialle/

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan leiriin paikan päälle aina sunnuntaihin 5.8. saakka. Meillä on tarjota opastettua ohjelmaa päivästä toiseen, tietoja ja taitoja, suuria partioaluksia ja vaikka mitä muuta! Jos haluat tietää lisää, ota yhteyttä +358 45 1107395 tai sähköpostitse anssi.nieminen@partio.fi. Käyntiosoite Museotie 1, Loviisa.

Recent Posts
Ota yhteyttä

Kysymyksiä?