Leirin puoliväli ja vierailupäivä

 In Media

Tänään on vierailupäivä ja Satahanka on nyt puolivälissä. Paljon on jo ehditty kokea ja tehdä yhdessä. Alukset purjehtivat päivittäin uusien miehistöjen kanssa, leiriläiset oppivat uutta niin vesillä kuin maalla, huolto toimii ja ruokakin maistuu.  

Englannista Satahangalle perheineen saapunut Oscar Davidson, 9 vuotta, on nauttinut perheleiri Saltkråkanissa jalkapallon pelaamisesta ystävineen, sekä meressä uimisesta suoraan aluksesta. Leirillä Oscarin mielestä parasta on ollut ruoka, ja erityisesti kanakeitto oli tehnyt vaikutuksen. Karjalanpiirakat ansaitsevat myös maininnan, ja Oscar kertoo niiden olevan hänen lempiasiansa Suomessa. 

Torstaina leirillä järjestettiin Suomen Partiolaisten sidosryhmätapaaminen, jossa partion kanssa yhteistyötä tekevien organisaatioiden edustajat pääsivät vierailemaan leirille.  Vierailijat tutustuivat sekä toisiinsa, että merihenkiseen leirielämään Rönnäsin upeissa maisemissa. Edustettuna oli useita eri tahoja eri puolilta Suomea. 

Tänään leirillä vietetään vierailupäivää. Noin 400 leiriläisten perheenjäsentä saapuu tutustumaan leiriarkeen sekä tapaamaan osallistujia. Vierailupäivän aikana on mahdollisuus käydä valikoiduissa ohjelmapisteissä, mm. jollilla, pakohuonepelissä ja meripelastusohjelmassa. Kaikki leirin 31 alusta ovat satamassa vierailijoita varten. Lisäksi leirin satamasta löytyy kumppanuuskylä, jossa voi tutustua mm. partiomuseoon ja VaPePa:n toimintaan. Yhteistyökumppanimme Rajavartiolaitos ja Puolustusvoimat tuovat myös aluksensa nähtäville. Alue on siis päivällä pullollaan ihmisiä, tekemistä ja hyvää tunnelmaa! 

 

Suomen partiolaisten Satahanka-meripartioleiriä vietetään 30.7.-6.8.2018 Loviisan Rönnäsissä. Osallistujia leirillä on kaikkiaan n.1350, Leiriläiset ovat pääosin 12-17-vuotitaita, ja sitä vanhemmat mahdollistavat leirin erilaisissa pesteissä. Leirillä on myös lähes kaikki partiolaisten käytössä olevat alukset, yhteensä 31 kappaletta. Satahangasta lisää voit lukea tapahtuman nettisivuilta, mm. aiemmat mediatiedotteet löydät täältä; https://satahanka.fi/medialle/ 

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan leiriin paikan päälle aina sunnuntaihin 5.8. saakka. Meillä on tarjota opastettua ohjelmaa päivästä toiseen, tietoja ja taitoja, suuria partioaluksia ja vaikka mitä muuta! Jos haluat tietää lisää, ota yhteyttä +358 45 1107395 tai sähköpostitse anssi.nieminen@partio.fi. Käyntiosoite Museotie 1, Loviisa. 

Recent Posts
Ota yhteyttä

Kysymyksiä?