Satahanka XIII

Järjestyksessään 13. Satahanka-meripartioleiri järjestetään Loviisan Rönnäsissä. Ensimmäinen satahanka järjestettiin jo 1955 Paraisissa, nykyään leiri järjestetään n. 5 vuoden välein

Leirin ajankohta on 30.7.-6.8.2018, ennen leiriä järjestetään rakennusleiri 24.-29.7. ja leirin jälkeen purkuleiri 7.-9.7. Meripartio-, tai edes partiotaustaa ei leirille osallistumiseen vaadita. Leirillä majoitutaan pääosin teltoissa ns. leirilippukunnissa.

Osallistujia leirillä on kaikkiaan n.1350. Suomen lisäksi leiriläisiä on Ranskasta, Tšekistä, Isosta-Britanniasta, Israelista ja Venäjältä. Leiriläiset ovat pääosin 12-17-vuotitaita, ja sitä vanhemmat mahdollistavat leirin erilaisissa pesteissä. Nuoremmatkin pääsevät mukaan perheleirille vanhempien mukana.

Leirille saapuu lähes kaikki partiolaisten käytössä olevat alukset, yhteensä 31 kappaletta. Mukana on kaikenlaisia aluksia 119 vuotta vanhasta hinaajasta aina 25-metriseen, 2-mastoiseen kahvelikuunariin. Pääosin alukset ovat purjeveneitä.

Partio

Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja. Vapaaehtoisemme antavat vuosittain yli 3 miljoonaa tuntia aikaansa lasten ja nuorten partioharrastamisen mahdollistamiseksi. Tämä vastaa yli 1800 nuorisotyöntekijän työpanosta.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/tule-mukaan/

Kuvat

Kuvia median käyttöön löydät Suomen Partiolaisten kuvapankista tai alta. Kuvien yhteydessä tulee mainita kuvaajan nimi/Suomen Partiolaiset.

Alta löydät Satahanka XIII meripartioleirin julkaistut mediatiedotteet.

Ota yhteyttä

Kysymyksiä?