Satahanka XIII -leirin ohjelma on monipuolinen kattaus merellistä ohjelmaa ja partiokasvatusta. Ohjelman pääaiheet ovat isot alukset, haikki, vesilaakso, meripartiohuolto ja merenkulku sekä ympäristö ja globaalikasvatus. Leirillä on siis ohjelmaa sekä maan että meren puolella. Ohjelma on jaettu kuuten eri lahteen eli ohjelmakokonaisuuteen, joiden kuvaukset löydät kuvien jälkeen.

Vuoden 2018 Satahangan ohjelman pääajatuksena on, että jokainen pääsee tekemään asioita oman taitotasonsa mukaan. Eli jokainen aloittelijasta konkariin saa leiriltä varmasti onnistumisen elämyksiä ja mukavia haasteita! Alta voit lukea taitotasojen kuvaukset.

Onkija-taso

Onkija

Onkijalle maailma on täynnä uusia seikkailuja. Onkijan ei tarvitse lähteä rantaa edemmäs kalaan, ja sieltähän ne parhaimmat saaliit löytyvätkin. Onkija-tasoiset ohjelmat ovat helppoja ja sopivat osallistujalle, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta vesitoiminnasta tai – aktiviteeteista.

Uistelija-taso

Uistelija

Uistelija kaipaa jo hieman enemmän haasteita. Uistelija tietää jo lähivesiensä kivet ja matalat, joita hän osaa jo välttää. Kuitenkaan rantaa hänen ei tarvitse kadottaa näkyvistään saadakseen mehevän saaliin. Uistelija-tasoiset ohjelmat ovat keskitasoisia ja sopivat niille, joilla on jo hieman tai keskiverrosti kokemusta vesitoiminnasta tai – aktiviteeteista.

Tuulastaja-taso

Tuulastaja

Tuulastaja uskaltaa lähteä kalaan, kun ilta on jo pimentynyt ja vedet viilenneet. Hän tietää jo monet paikat, mistä saalista kannattaa lähteä kalastamaan. Tuulastaja osaa varautua ja varustautua haastaviin ja muuttuviin olosuhteisiin merellä. Tuulastaja-tasoiset ohjelmat sopivat edistyneemmille merenkulkijoille ja vesiaktiviteettien parissa toimineille.

Kuvia Satahanka XII:ltä, kuvat: Eveliina Saari, Maija Savolainen, Tuomas Puurtinen ja Olli Savisaari

ISOT ALUKSET

Satahangalle ovat kokoontuneet lähes kaikki Suomen meripartioalukset ja isojen alusten lahdessa sinulla on mahdollisuus päästä koko päivän mittaiselle seikkailulle oppimaan merimiestaitojen ja purjehduksen salat. Vaihtoehtoina on useita erilaisia purjealuksia ja myös muutamia moottorialuksia, joten jokaiselle löytyy jotain uutta koettavaa!

VESILAHTI

Vesilahdesta löytyy aktiviteetteja, joissa pääset ylittämään itsesi, kokemaan vauhdin huumaa tai nautiskelemaan aurinkoisesta kesäpäivästä. Miltä kuulostaisi skabailu jollilla, melontaretki ystävän kanssa tai leirivartion tsemppaaminen läpi tiukan meripelastusharjoituksen.

SAARISTOLAHTI

Tunnetko meresi? Saaristolahdessa pääset sukeltamaan Itämeremme ja sen saariston mielenkiintoiseen luontoon ja kulttuuriin. Saaristolahdessa otetaan selvää jokaisen meidän mahdollisuudesta vaikuttaa meremme hyvinvointiin ja tarkastellaan vastuullista vesillä liikkumista ympäristön ja merenkulun näkökulmasta.

HAIKKI

Haikilla päästään irti leiriarjesta ja lähdetään vuorokauden mittaiselle seikkailulle saariston luontoon. Haikki pitää sisällään haasteita, joista selviydytään yhdessä oman ryhmän kanssa. Jokaisella on oma roolinsa tässä seikkailussa!

MERIHUOLTOLAHTI

Oletko aina halunnut tietää, miten veneen kyljistä saa heijastumaan laineet? Tai kurkistamaan moottorin syövereihin? Ehkä lasikuiduttamaan ammattilaisen ohjauksessa tai tekemään oikeaoppisen koneen keväthuollon? Huoltolahdessa pääset tutustumaan veneen kunnossapitoon, moottoreihin ja veneen huoltoon. Mikäli sinulla on näppärät sormet, ei purjeneulonnan, köysitöiden tai pleissauksen pitäisi osoittautua ongelmaksi!

GLOBAALIKASVATUSLAHTI

Globaalikasvatuslahdessa päästään tutustumaan kansainväliseen siirtolaisuuteen ja pakolaisuuden taustoihin. Lahti herättelee tarkastelemaan maailmaa pakolaisten näkökulmasta ja nostaa tutun partioihanteen ”ystävyyttä yli rajojen” aivan uudelle tasolle.

Ota yhteyttä

Kysymyksiä?