Ohjelmalahdet

Satahangan päivittäinen ohjelma koostuu ohjelmalahdista, joita ovat isot alukset, vesilahti, saaristolahti, merihuoltolahti ja salakuljetushaikki.

ISOT ALUKSET

Kuva: Tuovi Hämäläinen

Satahangalle ovat kokoontuneet lähes kaikki Suomen meripartioalukset. Isojen alusten lahdessa sinulla on mahdollisuus päästä koko päivän mittaiselle seikkailulle oppimaan merimiestaitojen ja purjehduksen salat!

VESILAHTI

Vesilahdesta löytyy aktiviteetteja, joissa pääset ylittämään itsesi, kokemaan vauhdin huumaa tai nautiskelemaan aurinkoisesta kesäpäivästä. Miltä kuulostaisi skabailu jollilla, melontaretki ystävän kanssa tai leirivartion tsemppaaminen läpi tiukan meripelastusharjoituksen?

Meripelastusohjelmassa pääset

Kuva: Erkki Lietzen

harjoittelemaan monenlaisia taitoja alkusammutuksesta hätäviestin lähettämiseen ja pelastusliivien kanssa uimiseen. Puolet ajasta ollaan vedessä uimassa ja puolet rannalla. Melonta- ja sup-ohjelmassa puolestaan tutustutaan melonnan saloihin ja kisaillaan, ja jollailussa harjoitellaan pienvenepurjehdusta.

SAARISTOLAHTI

Tunnetko meresi? Saaristolahdessa pääset sukeltamaan Itämeremme ja sen saariston mielenkiintoiseen luontoon ja kulttuuriin. Saaristolahdessa otetaan selvää jokaisen meidän mahdollisuudesta vaikuttaa meremme hyvinvointiin ja tarkastellaan vastuullista vesillä liikkumista ympäristön ja merenkulun näkökulmasta. Lahti on puolipäiväinen, ja siellä on 6 poukamaa. Lahdesta löytyy myös kolme escape roomia, joista voit tulla pakenemaan yksin tai ryhmän kanssa! Huoneisiin ilmoittaudutaan sähköisesti etukäteen.

MERIHUOLTOLAHTI

Oletko aina halunnut tietää, miten veneen kyljistä saa heijastumaan laineet? Tai kurkistamaan moottorin syövereihin? Ehkä lasikuiduttamaan ammattilaisen ohjauksessa tai tekemään oikeaoppisen koneen keväthuollon?

Ohjelmassa pääset tutustumaan veneen kunnossapitoon, moottoreihin ja veneen huoltoon. Koko päivän lahti jakautuu neljään poukamaan, joissa kaikissa poukamissa keskitytään käsillä tekemiseen. Voit mm. ommella jumppapussin ja tehdä hätävalaisimen. Lisäksi laaksoon kuuluu Wibit-vesiesterata, joka jokaisen on mahdollisuus suorittaa!

Kuva: Tuomas Puurtinen

SALAKULJETUSHAIKKI

Haikilla päästään irti leiriarjesta ja lähdetään vuorokauden mittaiselle seikkailulle saariston luontoon. Seikkailu alkaa päivällisen jälkeen ja päättyy ennen seuraavan päivän päivällistä, ja haikin jälkeen pääsee saunaan.  Yöpyminen tapahtuu yörastilla vartion omassa laavussa. Samoajat voivat toimia joko tarpojavartioiden johtajina tai samoajavartioissa, ja vartion koko on 4-5 partiolaista.

Ota yhteyttä

Kysymyksiä?