Satahanka XIII – Perillä merellä 

Satahanka

XIII är en internationell sjöscoutläger, som anordnas 30.7.-6.8.2018 i Rönnäs, Lovisa. Satahanka är öppen för alla som är intresserade av sjöscouting, du behöver ingen tidigare erfarenhet! Lägrets huvudspråk  är finska, men låt inte detta skrämma dig. Det är en perfekt möjlighet att få njuta av scouting, segling, grymma aktiviteter och det bästa, nya vänner. Lägrets pris är 235 euro (210 euro för dom som anmälde sig före 28.2.2018) och du kan även delta bara över veckosluten (från fredag till söndag) för 80 euro (70 euro för dom som änmälde sig före 28.2.2018).

Programmet på Satahanka

XIII:n är delat i sex olika programhelheter och du hittar beskrivningarna nedanför.

Isot alukset

Till Satahanka kommer det att samlas nästan alla Finlands sjöscouternas skepp. I ”isojen alusten lahti”  får du möjligheten att åka på en äventyr som varar hela dagen och där du får lära dig alla sjömännens och seglingens dolda hemligheter. Variationen går från flera olika segelgartyg till motorfartyg – garanterat någonting nytt för alla!

Vesilahti

Här hittar du aktiviteter där du kan övervinna dig själv, känna fart och fröjd  eller så kan du njuta av en solig sommardag. Eller hur låter det med en tävling med jolle-båtar, paddling tur med en vän eller kämpa tillsammans med din lägerpatrull genom en tuff sjöräddningsövning?

Saaristolahti

Känner du ditt hav? Här kommer du få dyka in i Östersjöns och skärgårdens intressant natur och kultur.  Vi tar reda  hur var och en av oss kan påverka Östersjön välmående och vi betraktar även hur du rör dig tryggt till havs från både miljöns och sjöfartens synvinkel. 

Haikki

Under haikken får du släppa loss från lägervardagen och uppleva en äventyr i skärgårdens natur under ett dygn. Haikken innehåller olika utmaningar och ni löser dem genom att samarbeta som ett lag. Alla har en egen roll i denna äventyr.

Merihuoltolahti

Har du alltid undrat varför vågorna börja skina av båtens sidor? Eller vill du veta hemligheterna bakom motorn? Elr kanske så får du glasfibra en båt med hjälp av en proffs eller utföra med rätt teknik en vårservice på båten! Här kommer du få lärä dig hur du på rättä sättä underhåller din båt, allt om motorn och service av båten.

Globaalikasvatuslahti

Här får du bekanta dig med den internationella migrationen och flyktingarnas bakgrund. Du kommer få bektrakta på världen från en flykting synvinkel, men vi kommer även att kunna lyfta ”vänskap över gränser” på en helt ny nivå.

Välj en kontaktperson

Välj en kontaktperson för er kår och skriv ett uppdrag för hen i Kuksa, så  får ni veta bland de första om hur Satahanka fortskrider! När ni skriver in vem som är kontaktperson, så binder detta inte kåren för någonting, men genom kontaktpersonen så hållas kåren uppdaterad om lägret.  Kontaktpersonen får en gång i månaden Pulloposti-nyhetsbrev och material av Satahanka som kårer kan utnyttja. Pulloposti-nyhetsbrevet och materialet kommer att vara på finska.

Bjud in dina kompisar, så ses vi i sommar!  Registrera dig här: kuksaan.fi/14577

 

Facebook.com/satahanka
Instagram @satahankaxiii 
Partion materiaalipankki  

 

 

Ota yhteyttä

Kysymyksiä?