Pulloposti 12

 In Pulloposti

Luet juuri Satahangan pullopostia nro 12. Kaikki edelliset pullopostit löydät täältä: https://satahanka.fi/satahanka-yhteyshenkilo/ ja muistutuksena vielä, että pullopostithan menevät nykyään sekä leirilippukunnan johtajalle että Satahanka-yhteyshenkilöille.

Taitotasokuvauksista lisätietoja seuraavassa pullopostissa

Satahanka XIII:n ohjelma on rakennettu taitotasojen mukaan, joten sekä Kolin maisemissa tarponut multavarvas että Pohjanmeren vihmovassa tuulessa seilannut seilori saavat itselleen sopivaa ohjelmaa leirin aikana. Ja tietenkin kaikki siltä väliltä! Taitotasoista on tulossa lisätietoja vielä kuun puolenvälin jälkeen ilmestyvässä pullopostissa.

Jokainen lapsi/nuori voi valita taitotason itse. Kuitenkin aikuisen luotsin on hyvä olla apuna ja tukena taitotason valinnoissa. Valittuja taitotasoja ei tarvitse ilmoittaa etukäteen, eikä koko leiriä tarvitse toimia saman taitotason mukaisesti. Osallistuja voi esimerkiksi olla kokenut jollailija, jolloin hän valitsee tuulastajatason jollailussa, mutta on kokematon purjeneulonnassa eli valitsee onkijatason purjeneulonnassa. Taitotasoja voi siis vaihtaa leirin aikana.

Haikki – hetkeksi pois tutusta leiri ympäristöstä

Viime pullopostissa oli lippukunnan varustelista, josta löytyivät myös haikkivartioiden tarvitsemat varusteet. Haluamme muistuttaa, että huolehdittehan leirilippukunnalle tarpeeksi haikkivarusteita mukaan. Haikkivartiot koostuvat noin 4-6 leiriläisestä.

Kalastajakylien esittelyt ja leirialueen kartta

Kalastajakylien esittelyt on nyt julkaistu ja niihin voi tutustua täällä: https://satahanka.fi/kalastajakylat/
Täältä voi tarkistaa, mihin kalastajakylään juuri teidän leirilippukunta kuuluu: https://satahanka.fi/alaleirit-ja-leirilippukunnat/
Satahanka XIII:n leirialueen kartta löytyy puolestaan täältä: https://satahanka.fi/leirialueen-kartta/

Satahangalle saapuminen ja lähteminen

Satahangan lippukuntien saapumis- ja lähtöajat näet tästä ladattavasta excelistä. Huomaathan, että sekä saapumis- että lähtöajoille on omat välilehtensä. Jos teidän leirilippukuntaa ei vielä aikataulusta löydy käyttehän vastaamassa jo kesäkuun alussa lähteneessä pullopostissa olleeseen kyselyyn saapumis- ja lähtöajoista: https://bit.ly/2tVFPs3

Saapuminen

Isnäsistä päin tulevat bussit käyvät kääntymässä yhdistysten talon, LJUNGÅSA, tienhaarassa (Kabbölentie 836) ja palaavat sitten leirin pääportille (Museotie 1) jättämään leiriläiset ja tavarat. Matkaa pääportilta kääntöpaikalle on noin 4 kilometriä.
Aikatauluihin liittyviin kyselyihin vastaa Ilkka Alhoke (Turvapäällikkö), ilkka.alhoke@gmail.com
Ajolupiin liittyviin kysymyksiin vastaa Oskari Suvanto (Turva), suvantooskari@gmail.com

Autot ja parkkipaikat

Tekijäparkkiin menevät autot ohjeistetaan pääportilta eteenpäin. Muut autot pysäköidään pääportilta annettavien ohjeiden ja viittojen mukaisesti.
Leiritien kapeuden vuoksi leirialueella pääsee vain rajoitetusti liikkumaan autoilla rakennusleirin aikana. 29.7. sunnuntai iltapäivästä lähtien autoja on alettava siirtämään pois leirialueelta ja Museotieltä varsinaiseen parkkiin, jonne ohjeistetaan pääportilta viitoin. Kaukaisemmilta parkkipaikoilta yritetään järjestää kuljetuksia pääportille.

Perheleiri

Perheleiriin pääsee autolla viemään tavaroita koko leirin ajan, mutta parkkipaikkoja alueella ei ole, eikä pysäköinti ilman ajolupaa ole sallittu perheleiriin johtavan tien varrella. Perheleiriläiset pysäköivät autonsa tekijäparkkiin.

Vierailupäivän – osta lippusi 15.7. mennessä

Satahangan vierailupäivän lippuja myydään aina 15.7. asti ja ne voi ostaa Satahangan verkkokaupasta: https://holvi.com/shop/satahanka2018/ Muistathan tiedottaa tästä lippukuntasi lähtiöitä ja heidän läheisiään, jotta kukaan mukaan haluava ei jää paitsi.

Päivän hinta on 20 euroa /aikuiset, 3-11 vuotiaat lapset 10 euroa, alle 3 -vuotiaat osallistuvat vierailupäivään ilmaiseksi. Pysäköintilippu on 10 euroa / auto eli kannattaa suosia kimppakyytejä.
Vierailupäivässä on luvassa monipuolista ohjelmaa, sillä osa leirin ohjelmapisteistä on auki vieraille, esimerkiksi Wibit-vesiesterata. Lisäksi vierailupäiväksi järjestetään omaa erikoisohjelmaa, kuten globaalikasvatustoimintapisteitä. Paikalla on myös yhteistyökumppaneita esittelemässä omaa toimintaansa, esimerkiksi Puolustusvoimat ja Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu. Vieraat pääsevät osallistumaan myös leirin yhteiseen isoon ohjelmaan yhdessä leiriläisten kanssa.

Seuraa meitä somessa ja olet ensimmäisenä perillä uusimmista kuulumisista:
Satahanka.fi
Facebook.com/satahanka
Instagram @satahankaxiii

Kuva: Tuomas Puurtinen

Recent Posts
Ota yhteyttä

Kysymyksiä?