Pulloposti 6

 In Pulloposti

 

Ilmoittautuminen – vielä mahtuu 

Satahangan ilmoittautuminen menee kiinni kuun viimeinen päivä, eli 28. helmikuuta, joten varmistathan viimeistän nyt, että kaikki lippukunnastasi ovat ilmoittautuneet mukaan kesän parhaalle meriaiheiselle partiokokemukselle! Jos sinulla on kysyttävää katso usein kysytyt kysymykset täältä: https://satahanka.fi/ukk-usein-kysytyt-kysymykset/  ja esitä oma kysymyksesi joko lomakkeella tai maililla satahanka@partio.fi.  

Leirilippukuntien ilmoittautuminen tapahtuu 10.3.-31.3.2018 

Leirilippukunnat muodostuvat noin 40-80 leiriläisestä ja jokaisessa leirilippukunnassa tulee olla leirilippukunnanjohtaja sekä vaeltaja-, samoaja ja tarpojaluotsit. Luotsit ovat leirilippukunnassa toimivia aikuisia, joiden tärkeänä tehtävänä on olla leiriläisten kasvun tukena. Luotsit myös kannustavat ja motivoivat nuoria osallistumaan ohjelmiin. Luotsit ovat nuorten tukena myös ohjelmissa ja auttavat esimerkiksi oikean taitotason valinnassa.  

Leirilippukunta kavereita kannattaa jo nyt kysellä valmiiksi omalta alueelta tai omasta piiristä. Lähialueelta luonnollisesti löytyvä leirilippukunta on usein se paras ratkaisu ja tuemme alueyhteistyötä leirilippukuntien muodostamisessa.   

Jos leirilippukuntaa ei kuitenkaan yrityksistä huolimatta löydy lähialueen tai piirin muista lippukunnista ilmoittautumisen loppuun mennessä (31.3.), niin me muodostamme sen Satahangan puolesta ja siitä ilmoitetaan asianosaisille huhtikuun alun aikana. Tarvittaessa leirilippukuntatoiveita voi esittää myös vastuualaleiripäällikkö Lauralle laura.h.pietila@partio.fi 

Leirilippukunnat ilmoitetaan erikseen Kuksan kautta 10.-31.3.2018 välisenä aikana. Lisätietoja ja tarkemmat ilmoittautumisohjeet löytyvät myös Satahangan nettisivuilta: https://satahanka.fi/leirilippukuntien-ilmoittautuminen/ 

Ikäkaudet – hyvä tietää 

Tarpojat osallistuvat leirille nuorimpana ikäkautena ja heidän leiriarkensa täyttää huikea merellinen ohjelma. Samoajat ovat puolestaa puolet leiristä juuri heille suunnitellussa ohjelmassa ja puolet pestissä. Samoajat voivat ilmoittautua puolikkaaseen pestii joko ennen leiriä tai viimeistään leirillä. Vaeltajat ovat myös tärkeä kohderyhmä, jolle järjestetään myös päivittäin omaa ohjelmaa pestien oheen. Vaeltajat ja aikuiset ovat siis koko leirin pestissä. Perheen pienimmät eli alle tarpojaikäiset majoittuvat vanhempiensa kanssa perheleirissä, jossa on tarjolla lastenvahtipalvelu, johon kuuluu pientä puuhaa ja tekemistä perheleiriläisille. Parhaat pestit viedään nopeasti, joten etsi omasi täältä: https://www.partio.fi/tule-mukaan/avoimet-pestit/satahanka-xiii-avoimet-pestit .  Voit myös ilmoittaa kiinnostuksesi tietyn osa-alueen pestiä kohtaan ilmoittautumisen yhteydessä.  

Symbolinen viitekehys   – Satahangan tarina

Kalastajakylässä olet jo herätessäsi perillä merellä! Modernissa kalastajayhteisössä jokaisella on oma tärkeä tehtävänsä ja meitä kaikkia tarvitaan, jotta voimme elää tiiviissä ja kestävässä yhteydessä mereen. Kalastajakylää katsellessa voit kokea miltä Satahangan slogan ”Minun mereni” tuntuu, näyttää ja kuulostaa!

Kalastajakylä on siis valintamme Satahangan asumismuodoksi. Kalastajakylät muodostuvat leirilippukunnista. Leirilippukuntien nimet ovat WWF:n kalaoppaasta löytyviä mereneläviä, jotka leirilippukunnat valitsevat erillisten ohjeiden perusteella. Mikä on sinun roolisi kalastajakylän arkielämässä? Entä mikä onko leirilippukuntasi toteemieläin kuningasrapu vai hietakampela? Tarkemmat ohjeet ja lista merenelävien nimistä julkaistaan Satahangan nettisivuilla maaliskuussa. 

Olethan jo kuullut kesätyö- ja kesälomatakuusta? 

Saitko tietää, että joudutkin olemaan töissä Satahangan aikana? Ei hätää, kesätyö- ja kesälomatakuun avulla voit vielä perua tai muuttaa ilmoittautumistasi! 

Satahangan kesätyö- ja kesälomatakuu koskee kaikkia niitä, joilla voi olla pesti leirillä, eli samoajia ja sitä vanhempia. Muistathan siis, että voit perua ilmoittautumisesi tai muuttaa leirillä olosi kestoa 1.6.2018 asti ilman kustannuksia! Lisätietoja ja kesälomatakuu-lomake nettisivuilla: https://satahanka.fi/ilmoittautuminen/ 

Ennakkotehtävät – parasta puuhaa ennen leiriä 

Saat tästä ladattua PDF- tiedosto ennakkotehtävistä, jotka ovat tunnetusti parasta ajanvietettä ennen leiriä. Tästä saa myös hyvää ja ennakkoon suunniteltua ohjelmaa lippukunnan ryhmien kokouksiin matalalla kynnyksellä! 

 

Tiivistelmä: 

  • ikäkaudetota selvää 
  • symbolinen viitekehitys, mikä tekee Satahngasta Satahangan 
  • kesätyö- ja kesälomatakuu, kaikille jotain puuhaa kesäksi 
  • ilmoittautuminen, enää muutama viikko jäljellä, joten älä epäröi, vaan tuu mukaan kesän parhaalle leirille
  • Ennakkotehtävät, parasta just nyt! 

 

Satahanka.fi  
Facebook.com/satahanka  
Instagram @satahankaxiii  
Partion materiaalipankki   

 Kuva: Tuomas Puurtinen

Recent Posts
Ota yhteyttä

Kysymyksiä?