Satahanka on päättynyt, purkuleiri käynnissä

 In Media

Satahanka XIII saatiin virallisesti päätökseen maanantaina. Yli tuhat tyytyväistä osallistujaa lähti kohti kotia aluksilla, autoilla ja busseilla. Sunnuntaina leiri oli kuitenkin vielä täysillä käynnissä ja ohjelmat pyörivät koko päivän.

Sunnuntaina leirille vierailemaan saapui myös Riku Rantala, joka pääsi mukaan purjehtimaan ja aistimaan leirielämää. Riku on mukana tasa-arvon nuotiolla-kampanjassa, jossa mukana on Suomen Partiolaiset ja Turun Sinappia. Kampanjasta lisää voit lukea mm. tästä linkistä. Illalla kokoonnuttiin viimeisen kerran yhteen päättäjäisten merkeissä ja tunnelma oli mahtava. Ääneen pääsivät sekä leiriläiset että aikuiset, ulkomaalaisia osallistujia unohtamatta.

Leirialueella riittää vielä leirin jälkeenkin tekemistä, sillä kaikki rakennelmat puretaan ja alue siivotaan läpikotaisin. Purkuleiri jatkuukin vielä torstaihin asti, jolloin alue on tyhjä.

”Ensimmäinen purkupäivä sujui ripeästi, kaikki leirialueen rakennelmat purettiin ensimmäisen päivän aikana. Saunoja, suihkuja ja esiintymislavaa purettiin jokaista parhaimmillaan 30-40 henkilön voimin. Lisäksi sähkö- ja vesijohtoverkosto purettiin runkolinjoja lukuunottamatta. Toisen purkupäivän aikana saimme purettua runkolinjat ja siirryimme pakkausvaiheeseen. Keskiviikkona purkuleirin pääasiallinen toiminta siirtyy Saaristomuseon pihapiiriin, missä valmistelemme kaluston ja vuokravälineistön lähettämistä pois alueelta. Viimeiset kontit poistuvat alueelta torstaiaamun aikana ja samalla viimeiset purkajat suuntaavat kohti kotia ja uusia partiopestejä.” Kertoo purkuleirin päällikkö Ville-Aleksi Vuorinen.

Leirin tunnelmiin on helppo palata kuvien ja muistojen kautta niin vanhojen kuin uusien kavereidenkin kanssa. Tämänkin leirin oppeja hyödynnetään tulevilla leireillä.

Suomen partiolaisten Satahanka-meripartioleiriä vietetään 30.7.-6.8.2018 Loviisan Rönnäsissä. Osallistujia leirillä on kaikkiaan n.1350. Leiriläiset ovat pääosin 12-17-vuotitaita, ja sitä vanhemmat mahdollistavat leirin erilaisissa pesteissä. Leirillä on myös lähes kaikki partiolaisten käytössä olevat alukset, yhteensä 31 kappaletta. Satahangasta lisää voit lukea tapahtuman nettisivuilta, mm. aiemmat mediatiedotteet löydät täältä; https://satahanka.fi/medialle/

Jos haluat tietää lisää, ota yhteyttä +358 45 1107395 tai sähköpostitse anssi.nieminen@partio.fi.

Recent Posts
Ota yhteyttä

Kysymyksiä?