Satahanka-partioleiri valloittaa Rönnäsin ensi viikolla

 In Media

Yleistä

Satahanka XIII kokoaa 30.7.-6.8.2018 Loviisan Rönnäsiin kaikkiaan 1339 osallistujaa viettämään merihenkistä leirielämää. Osallistujista suurin osa on leirillä koko ajan, mutta osa esimerkiksi vain viikonlopun. Osallistujia saapuu ympäri Suomea sekä lisäksi myös Ranskasta, Tšekistä, Israelista, Isosta-Britanniasta ja Venäjältä. Pääosin leiriläiset ovat meripartiolaisia, mutta moni osallistujista tulee paikalle myös ilman aiempaa meripartio-, tai ylipäätään partiotaustaa. Leiri valmistuu ja leiriarki pyörii lähes täysin vapaaehtoisvoimin.

Kuljetukset

Saapuminen tapahtuu 30.7. noin klo 11-15 välisenä aikana. Tällöin Kabbölentie voi ajoittain ruuhkautua suuren bussimäärän takia. Saapuminen tapahtuu siis yhteiskuljetuksilla busseilla. Lähtö tapahtuu 6.8. noin klo 9-15 välisenä aikana ja voi aiheuttaa ajoittaista ruuhkaa Kabbölentiellä. Pyydämme mahdollisuuksien mukaan välttämään tiellä liikkumista näinä aikoina tai varaamaan riittävästi aikaa liikkumiseen.

Leirielämää

Leiriarki koostuu päivittäin vaihtuvasta ohjelmasta. Päivisin käydään ohjelmalahdissa eli ohjelmakokonaisuuksissa, joissa osallistujat pääsevät muun muassa tutustumaan Itämeren tilanteeseen, huoltamaan ja kunnostamaan veneitä, purjehtimaan ja seilaamaan isommilla aluksilla, melomaan ja harjoittelemaan meripelastusta. Lisäksi leirillä on yön yli kestävä vaellus, eli haikki. Ohjelma on lähtökohtaisesti suunnattu tarpojille(12-15v) sekä samoajille(15-17v). Vanhemmat leiriläiset toimivat pääosin erilaisissa pesteissä eli erilaisissa palvelutehtävissä, joiden ohella heillä kuitenkin myös omaa ohjelmaa. Iltaisin kokoonnutaan isommalla porukalla avajaisiin, iltanuotiolle, maailmankatsomusohjelman pariin sekä päättäjäisiin.

Leirialueen infra

Satahangan leirialue nousee rakennusleirillä 24.-29.7., jolloin alueelle tehdään mm. ohjelma-alueita, kahvila, toimistoja, ruokailutiloja, esiintymislava ja leiriportti. Leirialue on siis kuin pieni kylä, josta löytyy kaikki tarvittavat palvelut ja tilat, esimerkiksi leirisairaala- ja -palokunta sekä meripelastusyksikkö. Osallistujat majoittuvat pääosin teltoissa ns. leirilippukunnissa.

Sähköverkosta saatava sähkö ei meille riitä vaan sähköä tuotetaan merikontin kokoisella voimakoneella ja puolustusvoimilta vuokratuilla voimakoneilla. Vettä varten on tehty Kabbölentien varteen vesipiste, josta johdetaan leirialueelle satoja metrejä vesiputkea aina hiekkarannalle asti, johon pystytämme Jukolan ja Venlojen viestissä käytettävän saunan.

Leirin päätteeksi rakennelmat puretaan purkuleirillä 7.-9.8. Leirialue myös siivotaan, eikä sinne pyritä jättämään mitään alueelle kuulumatonta. Partiolaisten sanonnan mukaan luontoon jää siellä olijan jäljiltä kaksi asiaa; ei mitään ja kiitos!

Leirialueen läheisyydessä on myös monia luonnonsuojelun kannalta tärkeitä kohteita, jotka tullaan rajaamaan lippusiimoilla. Lisäksi leiriläisiä ohjeistetaan suihkussa käyttämään ympäristöystävällisiä pesuaineita luonnon suojelemiseksi.

Alueella liikkuminen leirin aikana

Turvallisuus- ja käytännön syistä leirin aikana leirialueella voi liikkua ainoastaan leiriläiset. Jos et siis ole osallistujana, et valitettavasti voi tulla leirialueelle. Leirialue on selvästi merkitty ja sisäänkäynneillä on jatkuvasti leirin henkilökuntaa paikalla.

Lisätietoja leiristä voit lukea osoitteesta https://satahanka.fi/. Yhteyden leirin tekijöihin saat myös sähköpostilla osoitteesta satahanka@partio.fi.

Leirielämää voit seurata myös sosiaalisesta mediasta aihetunnisteilla #satahanka ja #perillämerellä.

Instagramista @satahankaxiii

Facebookista https://www.facebook.com/satahanka/

Kuva: Tuomas Puurtinen / Suomen Partiolaiset

Recent Posts
Ota yhteyttä

Kysymyksiä?