Sjöscoutlägret Satahanka samlar 1400 scouter till Lovisa i sommar

 In Media

Den internationella sjöscoutlägret Satahanka XIII samlar 1400 scouter till Rönnäs, Lovisa i sommar. Lägerområdet kommer att likna en liten by fullt med scouter runtom från Finland. Lägret anordnas 30.7.-6.8.2018. Lägret är inriktat för alla scouter som är över 12 år, men det kommer att finnas deltagare i alla åldrar. Från småbarn till scouter med många års erfarenhet. Det kommer även internationella deltagare!

På Satahanka kommer det anordnas program till alla deltagare oberoende ålder. Temat för lägret är ”mitt hav” och även programmet byggs upp runt temat. Deltagarna kommer att få bekanta sig med Östersjöns historia och fördjupa sig i hur vi människor påverkar havet och dens framtid. Lägerdeltagarna kommer att få till exempel segla, men även testa olika slags färdmedel till havs. Som ett minne från lägret kan de lyckligt lottade ha en handgjort seglarväska med sig hem.

– Visst är det coolt, att vi får ett så stort gäng deltagare med till Satahanka! Jag besökte idag lägerområdet för att lyfta stämningen och snart börjar vi redan bygga upp lägret, konstaterar reservlägerchefen Viljami Hätönen efter att det slutliga antalet deltagare blivit klart.

Även för vuxna som möjliggör lägret ordnas det program. Det byggs upp även ett eget café var man kan fika med både gamla vänner men även med de nya bekanta. På lägret kan du även äta mjukglass på stranden då solen värmer en eller dricka varmchoklad ifall regnet överraskar dig!

För att följa med lägerstämningen samt hur allt byggs upp kan du följa oss på olika sociala medier. Du hittar Satahanka på instagram under @satahankaxiii och från Facebook under @satahanka.

Mer information:

Kommunkationschef Kaisa Huttunen, Kaisa Huttunen, 050 359 6603, kaisa.huttunen@partio.fi
ProjektkoordinatorTaru Hakanen, 040 451 9164, taru.hakanen@partio.fi
Lägrets webbsida: https://satahanka.fi/

Foto: Jukka Koskelainen

Satahanka är en internationell sjöscoutläger som anordnas mellan 4-6års intervaller. Sommarens Satahanka är den 13 som anordnas, den första Satahanka anordnades år 1955. Satahanka XIII anordnas 30.7.-6.8.2018. Lägret är öppet för alla som är intresserade av sjöcouting. Mer information: https://satahanka.fi

Scouting är vänner och äventyr. Scouting stöder unga till att aktivt ta ansvar för sig själv och andra – att bli ansvarstagande samhällsmedborgare. I scouterna får man lagom stora utmaningar och de unga sporras till att utveckla sig själva både som individer och i grupp. Scoutingen samlar 65 000 finländska barn och unga och ledare – det gör scoutingen till Finlands största barn- och ungdomsorganisation.

Recent Posts
Ota yhteyttä

Kysymyksiä?