Tekijäviesti 14

 In Tekijäviesti

Miltä Satahanka XIII näyttää, kuulostaa ja tuntuu – symbolinen viitekehys haltuun!

Tekijäviestissä 9 kerroimme Satahangan asumismuodoiksi valikoituneen kalastajakylien. Nyt suunnitelmat ovat saaneet enemmän tuulta purjeisiin, ja kalastajakylät ovat saaneet omat nimet ja värit. Fiilistele miltä Satahanka näyttää, kuulostaa, tuoksuu ja tuntuu tutustumalla Satahangan symbolisesta viitekehyksestä koottuun dokumenttiin (kirjautuminen Jemmaan vaaditaan): Dokumenttia päivitetään aina tarpeen mukaan ja jos juuri sinulla tai tiimilläsi olisi asia, minkä haluaisit dokumenttiin olethan yhteydessä Aura Pajamoon (aura.pajamo@partio.fi) tai Eeropekka Lehtiseen (eeropekka.lehtinen@partio.fi).

Ohjelmaa ja pesti – Samoajat leirillä

Samoajien leiri koostuu sekä ohjelmasta että pestistä. Samoajat toimivat pestissään 50% koko leiriajasta. Samoajat hakevat pesteihin samoin kuin vaeltajat ja aikuiset. Samoajien pestissä oloaikaa voidaan soveltaa tarpeen mukaan, kunhan siitä sovitaan etukäteen kyseisen samoajan kanssa. Pesti-ilmoitukset julkaistaan erillisellä samoajien pestisivulla Satahangan nettisivuilla. Ilmoituksessa tulee ilmetä:

  • Missä osa-alueessa pesti sijaitsee
  • Mitä pesti pitää sisällään
  • Mitä taitoja pestissä toivotaan olevan ja mitä taitoja pesti kerryttää
  • Kuka toimii pestiesimiehenä
  • Pestaajan yhteystiedot

Nämä tiedot toimitetaan Kaisalle (kaisa.huttunen@partio.fi).

Jotta samoajien leirikokemus olisi mahdollisimman onnistunut, mahdollistetaan heille seuraavalla periaatteella ohjelmalahdet:

  • Samoaja määrittää hakemuksessaan yhden (1) must have ohjelmalahden ja kaksi (2) nice to have ohjelmalahtea
  • Näistä toiveista mahdollistetaan must have ja vähintään toinen nice to have ohjelmista

Pestiesimies huomioi tämän periaatteen työvuoroja suunnitellessaan. Huomioitavaa on, että samoajat osallistuvat ohjelmiin oman alaleirinsä kanssa, joten pestiesimiehen tulee tarkistaa samoajan alaleirikohtainen ohjelmakaavio. Tämä kaavio löytyy Jemman työtilasta ohjelman kansiosta.

Muistakaa, että samoajat eivät korvaa yhtä täysiaikaista pestiläistä. Resursoikaa tarve siis sen mukaisesti, että kaksi samoajaa vastaa yhtä kokonaista pestiä.

Kuva: Tuomas Puurtinen

Recent Posts
Ota yhteyttä

Kysymyksiä?