Alla usein kysytyimpiä kysymyksiä Satahanka XIII -leiristä. Jos et löytänyt kysymykseesi vastausta, voit myös esittää uuden kysymyksen oikeasta reunasta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta(kirjekuoren kuva). Vastaamme kysymykseesi mahdollisimman pian sähköpostitse ja lisäämme sen jälkeen kysymyksen myös tänne, jotta siitä olisi apua myös mahdollisimman monelle muullekin!

Yleiset kysymykset

Paljonko Satahanka maksaa?

Kaikki Satahanka XIII leirin leirimaksuvaihtoehdot löydät täältä: https://satahanka.fi/leirimaksu/ Muistathan, että maksuihin on mahdollista anoa myös stipendiä.

Sain töitä alku leirin ajaksi, mitä teen?

Ei hätää, Satahangalla on kesätyö- ja kesälomatakuu, joka koskee leirillä pestissä olevia eli samoajia ja kaikkia siitä ylöspäin. Muistathan siis, että voit perua ilmoittautumisesi tai muuttaa leirillä olosi kestoa 1.6.2018 asti ilman kustannuksia! Lisätietoa ja lomakkeen löydät täältä.

Milloin on vierailupäivä?

Satahangan vierailupäivä tulee olemaan perjantaina 3.8. Päivä varmistui vasta ja lisäämme siitä nettisivuille heti tietoa, kun meillä on sitä enemmän.

Voiko stipendiä anoa vielä ilmoittautumisajan jälkeen?

Stipendien hakeminen loppuu varsinaisen ilmoittautumisajan päätyttyä 28.2. Jos unohdit hakea stipendiä ilmoittautumisen yhteydessä voit sen tehdä ilmoittautumisen päättymiseen asti Kuksassa omien tietojen tapahtuma-välilehden kautta.

Mitä mihinkin ohjelmaan otetaan mukaan?

Vesilahteen: uima-asun tai vaatteet, jotka saavat kastua, pyyhkeen ja riittävän lämpimät vaatteet, joilla tarkenet rannalla uimisen jälkeen. Lisäksi jollailuun kelluntaliivit ja märkäpuvun (jos sinulla on).  
 
Saaristolahteen: juomapullon, suojalasit, suojahanskat, lyijykynän, pyyhekumin ja permanent-tussin, otsalampun tai taskulampun sekä älypuhelimen (jos sinulla on). 
 
Merihuoltolahteen: puukon, uimapuvun, pyyhkeen, silmäneulan (koko n. 4-4,5 cm eli 4, 5 tai 6) sekä 10 hakaneulaa. 
 
Haikille: 
Mukaan tarvitset seuraavat henkilökohtaiset varusteet: partiohuivi, rinkka, reppu tai muu kantolaite, makuupussi ja -alusta, säänmukainen vaatetus, ruokailuvälineet, täysi juomapullo, puukko, valaisin, jätesäkki tai vedenpitävä säkki varusteille sekä henkilökohtaiset lääkkeet 
Lisäksi jokainen vartio tarvitsee seuraavat varusteet: laavu, loue, erätoveri, tarppi tai vastaava majoite, kompassi, retkikeitin ja polttoainetta vähintään 3h tunniksi, wc-paperi, EA-välineet (ensiside ja laastaria), kello, muistiinpanovälineet, sakset sekä ainakin yhdelle uima-asu. 
 
Isot alukset: säänmukaiset varusteet ja hyvän mielen. Merellä saattaa tulla kylmä, vaikka rannalla olisikin lämmin, joten ota myös lämmintä vaatetta mukaan. Jalkineiden olisi hyvä olla vaaleapohjaiset.

Tarpojia ja samoajia koskevat kysymykset

Saako alle 12-vuotias tarpoja osallistua leirille?

Satahangalle voi osallistua vuonna 2006 syntyneet ja sitä vanhemmat partiolaiset. Leirilippukunnat voivat näiden kriteereiden puitteissa itse määritellä, voivatko siirtymäkauden tarpojat lähteä heidän mukaansa Satahangalle

Onko samoaja-ikäisillä pesti Satahangalla?

Pestiin Satahangalla pääsee, jos on samoajaikäinen tai sitä vanhempi. Samoajien pestit ovat leirillämme puolipäiväisiä, jotta samoajille jäisi aikaa myös osallistua oman ikäkautensa ohjelmaan leirillä.

Vaeltajia ja aikuisia koskevat kysymykset

Millaista ohjelmaa vaeltajille on pestin lisäksi?

Satahangalla on vaeltajille luvassa ainakin purjehdusta ja tietenkin legendaarinen johtajakahvila. Monta muuta hauskaa juttua on myös viritteillä, mutta valitettavasti eivät ole vielä varmistuneet. Jokatapauksessa vaeltajillekin on suunnitteilla ihan omaa heitä varten suunniteltua ohjelmaa!

Leiriarkea, majoittumista, leirilippukuntia ja alaleirejä koskevat kysymykset

Missä majoitun, jos tulen Satahangalle yksi ilman lippukuntaani?

Satahangalla ei tule olemaan erillistä tekijöiden majoitualuetta, vaan heidät tullaan sijoittamaan johonkin leirilippukuntaan. Tämä määrää heidän majoituspaikan, muuten se ei sido henkilöitä leirilippukunnan toimintaan. Otamme myös vastaan toiveita siitä, mihin leirilippukuntaan toivoo sijoitettavan. Jos pestissä joutuu tekemään yövuoroja voi poikkeuksellinen majoituspaikka tulla kyseeseen. Veneiden päälystö majoittuu veneessä eli ei leirilippukunnassa.

Miten leirilippukunta muodostetaan, kun lippukunta ei osallistu, vaan vanhempia/luotseja lasten ja nuorten kanssa?

Vanhemmat luotsin kanssa ottamaan yhteyttä lähialueen lippukuntiin ja niiden kanssa samaan leirilippukuntaa ja jos kaipaavat tukea leirilippukuntakaverin löytämisessä niin Satahangan alaleiripäälliköt voivat varmasti auttaa teitä!

Voiko olla venepestissä sekä leirilippukunnassa luotsina?

Ei ole poissuljettua, mutta emme suosittele. Koska luotsit tukevat, motivoivat ja kannustavat nuoria ohjelmissa päivän aikana. Vaeltajaluotsi voi toimia näissä pesteissä samanaikaisesti.

Pitääkö viikonlopuksi tulevalla olla pesti? Miten haen pestiä, jos tulen viikonlopuksi?

Viikonlopuksi Satahangalle tulevien aikuisten ja vaeltajien ei tarvitse hakea pestiä etukäteen, vaan he saavat palvelutehtävän saapuessaan leirille.

Perheleiriä koskevat kysymykset

Onko perheleirissä järjestettyä ohjelmaa lapselle silloin, kun huoltaja on suorittamassa pestiä?

Perheleiriin järjestetään aikuisten pestin ajaksi lastenvahtipalvelu, mutta ei varsinaista ohjelmaa erikseen perheleiri-ikäisille lapsille.

Voiko aikuinen ja perheleirin lapsi osallistua johonkin leiriohjelmaan, silloin kun aikuinen on vapaalla?

Aikuinen ja lapsi voivat osallistua ohjelmaan mahdollisuuksiensa mukaan, silloin kun aikuinen ei ole pestissä. Toki leirin varsinainen ohjelma on suunniteltu tarpojaikäisille, mutta jotkin jutut voivat sovellettavissa myös nuoremmille oman vanhemman läsnäollessa.

Pitääkö molemmilla perheleirissä majoittuvilla aikuisilla olla pesti?

Ajatuksena on, että jokaisella perheleirin aikuisella on mahdollisuuksien mukaan pesti. Jos lapsi on esimerkiksi pieni saa toinen vanhemmista jäädä huolehtimaan lapsesta.

Onko mahdollista osallistua sudenpennun kanssa perheleirille, mutta vain viikonlopuksi pe-su?

perheleirille on mahdollista osallistua myös vain viikonlopuksi pe-su. Tällöin hinta on sekä aikuiselle että sudenpennulle sama 70 euroa/hlö.

Onko mahdollista majoittua perheleiri-ikäisten lasten kanssa leirilippukuntaan?

Suosittelemme perheleiri-ikäisten lasten kanssa saapuvia majoittumaan perheleiriin, sillä silloin perheleirin palvelut ovat käytettävissänne. Voitte kuitenkin halutessanne majoittua leirilippukuntanne kanssa, kunhan sovitte siitä lippukunnan kanssa etukäteen.

Ota yhteyttä

Kysymyksiä?